3 Haziran 2014 Salı

Eski Gazete ve Dergilerin Geri Dönüşü

Merhabalar,

  Yine uzun bir aradan sonra bereberiz, neler mi yaptık? Belki bilmeyenleriniz vardır zet.com  (buradan) ve sipariş üzerine hazırladığımız ürünlerin satışını yapıyoruz bir süredir. Bunun için hummalı bir çalışma haline büründük. Hazırladığımız ürünlerle ilgili müşterilerimizden çok iyi geri dönüşler almamız nedeniyle evimizin bir kısmını atölye olarak kullanılmak üzere faaliyete geçirdik.
  Bunun haricinde bugün sizlerle paylaşmak istediğimiz bir konu var. Geri dönüşümle alakalı bir çok proje inceledik ve ilk olarak eski gazete ve dergilerle ilgili çalışmaları sizinle paylaşacağız. Umarız faydalı olur. Yapılışları oldukça kolay ve eğlenceli.
  Malzeme için fazla harcama yapmanıza gerek yok, muhtemelen eski gazeteler ve dergiler hepinizin evinde mevcuttur, değilse bile bizim çöp evimiz gibi evlere sahip bir arkadaşınız muhakkak vardır :) Dekupaj yapacağınız obje evinizde bulunan ve değiştirmek istediğiniz herhangi bir şey olabilir. Tek yapmanız gereken kırtasiyelerden temin edebileceğiniz dekupaj tutkalı, bir fırça ve daha sonra zarar görmemesi için vernik.




   Yapılabilecek çalışmalardan örnekler;

   Duvarlarda,

  

 Mobilyalarda,



  Küçük aksesuarlarda,





  Aydınlatmalarda,




 Kapı ya da duvar süsü olarak,





Hatta ayakkabılarınızda,




 Ve son olarak bunlar da bizim hazırladığımız elbise askıları..





Dekupaj tekniğini bilmeyenler için çok kısaca anlatmak istiyorum, kullanacağınız objenin öncelikle yüzeyini temizlemeniz gerekmetedir, eğer ahşap ise ince bir zımpara ile pürüzsüz dekupaja hazır hale getirebilirsiniz. Dekupaj yapılacak alana tutkal sürülür ve önceden hazırladığınız dergi, resim veya gazete kağıdı hava kabarcığı kalmayacak şekilde yapıştırılır. Kuru bir bez üzerinden dikkatlice üzerinden geçerek kalan hava kabarcıklarını temizleyebilirsiniz. Bazı kabarcıklar sizi zorlayabilir bunun için bir iğne yardımı ile onları patlatıp bez ile tekrar üzerinden geçebilirsiniz. Bu işlemi bitirdikten sonra bir kat daha dekupaj tutkalı sürüp kurumaya bırakabilirsiniz. Kuruyan obje verniklenerek 24 saat   sonra kullanıma hazır hale gelecektir. Şimdiden kolay gelsin..

Sevgiler 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder