25 Mart 2014 Salı

Camlı Büfenin Dönüşümü

   Selam arkadaşlar.. Malum ülke durumlarından ve biraz da iş yoğunluğundan azıcık bir ara verdik yazmaya. Bu sırada yeni projeler geliştirdik ve yeni çalışmalar yaptık.
  Bugün size daha önceden camlı büfe olarak kullanılan mobilyanın yeniden düzenlenmiş hali ile ilgili bilgiler vereceğiz. Umarız sizin için ilham kaynağı olabilir.

   Eski halinin fotoğrafını paylaşamıyorum çünkü mobilya yenilenmek için eve geldiğinde çok heyecanlanıp hemen camlarını söküp zımparaya başlamıştık. Ama kısaca bilgi vereyim koyu renkli cam kapaklı ve cam raflı çok eski klasik bir büfeydi.
  İlk önce kapağını sökerek işe başladık, yan camlar ve raflar bunu takip etti. Mevcut rengi pek iç açıcı olmadığından zımpara devreye girdi. Zımpara makinesi kullandık fakat zımpara makinenıiz yoksa da sorun değil nalburlardan temin edeceğiniz ucuz fiyatlara el zımparaları bulabilirsiniz. Bu biraz zahmetli olacaktır ama yine de işinizi görür.



  Tüm yüzeyi zımpara ile eski boyasından arındırdıktan sonra nemli bir bez ile tozunu temizleyip rengi ile ilgili düşünmeye başladık. Karar verme aşamasında evinizde kullandığınız renkler referans olacaktır. Biz sarı renk üzerinde karar kıldık ve hazırladığımız organik boya ile işleme başladık. Kullandığımız boya doğal eskitme etkisi yarattığından tekrar zımparalama işlemine girişmedik. Kullanacağınız boyaya ya da renge göre zımparalama yapabilir ve doğal eskitme görünümü verebilirsiniz.
  Bu işlemler bittikten sonra yan kısımda bulunan camlar yerine tel kullanmayı tercih ettik. Teli uygularken zımba makinesi kullandık, zımba makinesi yerine ince cam çivileri de kullanabilirsiniz. Telin kesik kısımları daha sonra herhangi bir kazaya yol açmaması için üzerine silikon ile ince halat yapıştırdık.
 Konsepti bozmamak adına cam rafları kullanmadık, onların yerine aynı ölçülerde mdf kestirip çuval bezi ile kapladık. Üzerine desenler çizerek renkli hale getirdik. Tabi bu kısım tamamiyle hayal gücünüze kalmış.
 En son işlem olarak tüm mobilyaya boyası zarar görmesin diye vernik uygulamamız gerekti. Evde bulunan ceviz vernik ile ufak bir köşesine uygulama yaptık, çünkü renk değişikliği istediğimiz gibi olmazsa fazla zarara yol açmayalım diye. Beklediğimizden daha iyi bir sonuç yakaladık ve tamamını ceviz vernik ile boyadık. Kuruması için bir süre bekledik ikinci bir kar rengi koyulaştıracağından tek kat bizim için yeterli gibi gözüktü.
  En önemlisi eğlenceli vakitler geçirdik ve sonuçtan da memnun kaldık. Siz de evlerinizde bu tür uygulamalar yapabilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin ))



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder